A.G.R. Group експериментально засіяв нішевими культурами тисячу гектарів

Агрохолдинг A.G.R. Group в цьому році засіяв нішевими культурами тисячу гектарів земель.

Про це в інтерв'ю Latifundist.com розповів голова правління A.G.R. Group Ігор Шестопалов.

«Але відмова від кукурудзи — це не єдине наше рішення, пов’язане зі зміною кон’юнктури на ринку. В цьому році ми пішли у нішеві культури і експериментально посіяли приблизно 400 га коріандру та по 300 га квасолі і жовтого гороху. У Чернігівському та Сумському кластерах посіяли білу та чорну гірчицю. Подивимося, чи вдалим буде цей експеримент і чи вдасться отримати бажану врожайність. Якщо вдасться, то, можливо, на наступний рік будемо збільшувати площі та підбирати додаткові культури», — говорить Ігор Шестопалов.

Він вважає, що розвиток та подальше впровадження саме цього напрямку збільшить можливості експортного потенціалу компанії і зменшить конкурентне навантаження на основні культури — соняшник та сою.

«Якщо не помиляюся, то в Україні щороку під коріандр закладаються площі у межах 7-10 тис. га. На цю культуру є стабільний попит. Ринки збуту — Європа, Азія і Африка. У нас, завдяки співпраці з нашою трейдинговою компанією, є доступ на місцеві ринки. Взагалі нішеві культури приносять непоганий заробіток», — додав Шестопалов.

Читайте також: АгроЕкспедиція. Посівна 2023: Підсумки або про Любов аграріїв Півночі до кукурудзи, а Західної України — до цукрового буряку

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus