Колишній посадовець Ренійської міськради вимагав гроші у експортерів зерна — ЗМІ

На Одещині затримали колишнього заступника мера Рені. Його звинувачують у вимаганні грошей від компаній, які експортують сільгосппродукцію через Ренійський порт.

Про це повідомляє видання 368.media, посилаючись на матеріали кримінального провадження за ч. 2 ст. 111, ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 368 КК.

Колишній посадовець отримав підозру за ч. 3 ст. 369-2 КК.

«Слідство вважає, що він на посаді директора ТОВ «Дунай-Транзитсервіс» в серпні розробив схему вимагання  коштів від експортерів. Так він отримав 730 тис. гривень на рахунок компанії у якості оплати за його діяльність. Мова йшла про вплив на службових осіб ДП «Ренійський морський торговий порт», АМПУ, та інших осіб, уповноважених на виконання функцій держави, пов’язаних з контролем під час експорту зерна», — пише видання.

Читайте також: СБУ викрила посадовців Держпродспоживслужби у вимаганні хабарів в експортерів зерна

Чоловіка арештували з заставою у 1,5 млн грн. Він вніс заставу і тепер не може не виїжджати за межі Одеської області без дозволу слідчого, прокурора або суду. 

В березні 2023 року стало відомо, Служба безпеки ліквідувала корупційну схему в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Одеській області. Учасники оборудки вимагали гроші з компаній, які експортують українську агропродукцію «зерновим коридором».

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus