Кернел і БТУ-ЦЕНТР запускають проєкт Польова студія

10 липня 2023 року Кернел і БТУ-ЦЕНТР анонсували старт спільного інформаційно-практичного проєкту «Польова студія». Мета проєкту — показати українським аграріям унікальний досвід, як запустити мікробіологічні процеси, щоб вони працювали з максимальною прибутковістю на полі та не порушували законів природи.

Про це Latifundist.com повідомили в БТУ-ЦЕНТРі.

«Польова студія» — це серія безкоштовних заходів офлайн і онлайн з обміном найкращими практиками біологізації землеробства на базі спільного демо-полігону Kernel і БТУ-ЦЕНТР.

Зокрема проєкт передбачає:

  • Індивідуальні візити на демо-полігон протягом липня-вересня 2023 року.
  • Серію відео про спостереження розвитку посівів провідними експертами Кернел і БТУ-ЦЕНТР. Всі випуски публікуватимуться у відкритому доступі на YouTube каналі БТУ-ЦЕНТР.
  • День поля офлайн з оглядом демо-ділянок і обміном найкращими практиками 8 серпня 2023 року. Реєстрація обов’язкова, її можна пройти за посиланням.

Досліджувані культури — соняшник і кукурудза. На демо-полігоні аграрії матимуть можливість наочно побачити як можна ввести елементи біології в технологію вирощування на етапах обробки ґрунту, насіння та стимуляції живлення, щоб з одного боку, не втратити прибутковості, а з другого, зберегти біологічне різноманіття екосистеми та природню родючість поля. У рамках демо-полігону закладено по 10 варіантів досліджень на однакових гібридах соняшнику та кукурудзи з двома повторами кожного варіанту.

Читайте також: Made in Ukraine. Як українські біотехнології крокують світом

«БТУ-ЦЕНТР і Kernel співпрацюють по напрямку біологізації агровиробництва більше 10 років. Разом ми пройшли довгий та захоплюючий дослідницький шлях. За цей час накопичилося багато знань і досвіду, відтестовано десятки практичних інструментів біологізації, якими ми готові ділитися з українськими аграріями задля спільного зростання галузі», — говорить генеральний директор групи компаній БТУ-ЦЕНТР Владислав Болоховський.

Він висловив впевненість,  що відкриваючи спільну експертизу з Кернел широкому загалу, вдастся показати, що введення елементів біології до виробництва  не є чимось незрозумілим, це конкретні рішення, які можна інтегрувати до технології залежно від потреб кожного господарства, і це можна робити прибутково.

«Ми у Кернел системно поглиблюємо та розширюємо знання: тестуємо нові способи внесення добрив та обробітку ґрунтів, експериментуємо з системами живлення і схемами захисту рослин. Для запобігання деградації ґрунтів, збільшення врожайності та якості продукції поєднуємо науковий підхід з впровадженням сучасних технологічних рішень, активно використовуємо біологічні препарати. Отримуємо подвійний — економічний та екологічний — ефект. Спільний з БТУ-Центр проєкт — чудова нагода поділитися нашими досягненнями в цьому напрямку. Зокрема позитивним досвідом використання біодеструкторів, які пришвидшують процеси мінералізації рослинних решток та зменшують кількість патогенів у ґрунті», — зазначив заступник керівника науково-дослідного пункту з мікробіології Кернел Михайло Журба.

Індивідуальний візит на демо-полігон можливий лише за попереднім записом у супроводі представника компанії. Для планування візиту необхідно звернутися за контактами: Олександр Шморгун, провідний агроном БТУ-ЦЕНТР — +380678273720.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus