Після припинення дії «зернового коридору» закупівлі аміачної селітри можуть призупинитися

Торгівля селітрою досить активна, однак після припинення дії зернового коридору можлива певна пауза в закупівлях, оскільки буде оцінювання ситуації. Згодом закупівлі мають відновитися, оскільки в останні тижні коридор практично вже не функціонував в нормальному режимі і його зупинка кардинально не змінить ситуацію з продажами агропродукції.

Про це йдеться в щотижневому звіті Barva Invest, пише Latifundist.com.

«Після перших продажів нового врожаю закупівлі селітри будуть ще більш активними, навіть якщо прибутки будуть меншими за очікування, оскільки селітра поки що залишається добривом No1 в Україні й у випадку прийняття рішень про виділення коштів на придбання добрив, перевага частіше віддається саме селітрі», — зазначають аналітики.

Вже є запити від споживачів на придбання товару на весну. Наразі черги за товаром на заводах вже розтягнулися до серпня, внаслідок чого заводи призупиняли продажі.

Читайте також: Аналітики озвучили прогноз цін на аміачну селітру

Рекомендована ціна Остхему на селітру залишається вже понад місяць на рівні 16,5 тис. грн/т, СРТ, на вапняково-аміачну селітру 13,4 тис. грн/т, СРТ.

«На відміну від другої половини весни, коли імпортери не поспішали імпортувати селітру на кінець сезону, оскільки не знали на скільки Остхем знизить ціни, наразі таких острахів немає, так як є певна впевненість у підвищенні ціни на український продукт і є плани з нарощування імпорту, які, однак, стримуються невеликими вільними об’ємами у постачальників», — йдеться у звіті.

Польську селітру можна було придбати по 15,8-16,3 тис. грн/т, FCA кордон. З доставкою були пропозиції по 17,5 тис. грн/т. Турецька аміачна та вапняково-аміачна селітра пропонуються по 16,5 тис. грн/т та 13 тис. грн/т, FCA/EXW.

Аналітики прогнозують стабільність цін з можливим подорожчанням. Виробники можуть спробувати підняти ціни завдяки невеликим запасам та хорошому попиту. Імпортери нарощуватимуть поставки, хоча об’єми у постачальників відносно невеликі, а ціни від них зростають.

Більше про ситуацію на ринку добрив можете дізнатися у колег з Barva Invest: +38 044 384 25 84, office@barvainvest.com.

Виконано за допомогоюDisqus