В Україні запустили проєкт для аграріїв, які постраждали від війни

Компанія LNZ Group запустила проєкт «Аграрне відродження». Мета проєкту — показати історії господарств, які пережили окупацію та надати їм допомогу у відновленні.

Про це повідомили в пресслужбі проєкту, пише Kurkul.com.

Після 24 лютого 2022 р. звичне життя фермерів перетворилось на жах. Їх господарства були знищені чи розграбовані окупантами. А поля, які колись були символом життя і надії, стали полями битви та руйнування.

«Завдяки ЗСУ Україна визволила міста і села та господарства. Під час окупації аграрії пережили не лише неволю, а й голод та терор. Проте наші незламні фермери вистояли і після деокупації намагаються знову стати на ноги, відбудувати свої господарства. Але без допомоги це надзвичайно складно», — пише видання.

Так, господарство «Базаліївський колос» з Харківщини через війну втратило ⅔ стада, а з 2 тис. земель засіяти можна лише 20-30%. Нещодавно фонд The Howard G. Buffett Foundation закупив для цього фермера аміачну селітру і насіння кукурудзи UNIVERSEED, а представники LNZ Group безкоштовно доставили допомогу.

Читайте також: Майкл Каппоні: Україна навчила мене, що немає нічого неможливого

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus