OSTCHEM збільшив виробництво КАС на понад 130%

Заводи азотного холдингу OSTCHEM, що входять до Group DF Дмитра Фірташа, виготовили 959,7 тис. т мінеральних добрив у 1-му півріччі 2023 року. Це на 60,9% більше, ніж за аналогічний період минулого року, коли було виготовлено 596,3 тис. т.

Про це повідомляє пресслужба Group DF.

Загалом у 1-му півріччі 2023 року Черкаський «Азот» виробив 758,6 тис. тонн, а «Рівнеазот» — 201,2 тис. тонн. При цьому заводи протягом усього періоду зберігали високі обсяги виробництва, а у травні Черкаський «Азот» досягнув максимального показника з початку повномасштабної війни, виробивши 138,6 тис. т мінеральних добрив.

Ключовими продуктами, які виробляли заводи OSTCHEM, стали:

  • аміачна селітра — 398,7 тис. т (313,3 тис. т за 6 місяців 2022 року);
  • КАС — 277,7 тис. т (116,8 тис. т);
  • карбамід — 205,9 тис. т (76,4 тис. т).

КАС продемонстрував найкращу динаміку зростання — 137,85%. У той же час обсяг виробництва ВАС знизився майже вчетверо — до 17,2 тис. т.

Читайте також: Group DF запустив цехи аміачної селітри та аміаку на одному з заводів

«Підприємства OSTCHEM адаптувалися до роботи в умовах війни. В умовах військових ризиків, логістичних проблем, відключень світла та позапланових зупинок заводам вдалося пройти періоди пікового навантаження та забезпечити своєчасне відвантаження добрив аграріям чітко відповідно до укладених угод», — зазначив Сергій Павлючук, керівник азотного бізнесу OSTCHEM. 

За його словами, на даний момент основне завдання — підготовка виробничих потужностей до осіннього сезону.

Керівник департаменту корпоративних комунікацій Group DF Олег Арестархов додав, що імпорт карбаміду із пострадянських країн перевищив обсяг українського виробництва (205,9 тис. т). За такого обсягу імпорту буде важче запуститися виробникам карбаміду, таким як «Дніпроазот» та ОПЗ, які зараз стоять.

Нагадаємо, у 2022 році азотні підприємства «Рівнеазот» та Черкаський «Азот», що входять до OSTCHEM, виготовили 1,754 млн т азотної продукції.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus