На Дніпропетровщині викрили шахрайську схему виробництва та збуту фальсифікованого насіння

Правоохоронці викрили двох мешканців Новомосковська Дніпропетровської області на організації шахрайської схеми виробництва та збуту фальсифікованої насіннєвої сільськогосподарської продукції. Для реалізації оборудки вони залучили ще двох знайомих.

Про це повідомляє Дніпропетровська обласна прокуратура.

«Обвинувачені закуповували насіння невідомого походження, фарбували, фасували та продавали під видом відомих світових торгових марок. Реалізовували фальсифікований товар фермерським господарствам та приватним підприємствам поштовими замовленнями по території Дніпропетровської області. Протиправно отримані кошти організатори  розподіляли між учасниками групи в залежності від покладених функцій», — йдеться у повідомленні.

Відповідно до висновків судових економічної та у сфері інтелектуальної власності експертиз, сума збитків потерпілим становить майже 2 млн грн.

Під час обшуків за місцями мешкання обвинувачених та складських приміщеннях правоохоронці вилучили понад 200 мішків підробленого товару, гроші, банківські картки, телефони, комп’ютерну техніку, «чорнову» документацію.

Нагадаємо, умисні дії з фальсифікованим насінням підпадатимуть під штраф від однієї тисячі до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus