Власник TESSLAGROUP розповів про проблеми з фіскалами після деокупації підприємств компанії

Після того як частина елеваторів TESSLAGROUP потрапила в окупацію, компанія скористалися наданим Податковим кодексом правом не подавати податкову звітність. Дві компанії отримали статус ризикованих.

Про це в інтервʼю на Latifundist.com розповів засновник, співвласник та генеральний директор групи компаній TESSLAGROUP Ігор Шевченко.

«Ми реально не знаємо, що повинні надавати щодо цих елеваторів. Таких компаній у нас п’ять. Ми звернулися до податкової, пояснили, чому не можемо виконувати свої податкові обов’язки. На що по двох компаніях отримали позитивну відповідь, а щодо трьох негативну», — розповідає Шевченко.

Щодо двох компаній було прийняте позитивне рішення, оскільки все майно знаходиться в окупації. Щодо інших трьох, то «Благовіщенський-Зернопродукт» теж в окупації, але перед вторгненням частину зерна компанія перевезла на термінал, бо планувала відправляти на експорт за контрактом.

Читайте також: Двічі в окупації: Ігор Шевченко про захоплення 50% активів TESSLAGROUP та роботу елеваторного бізнесу під час війни

«Виконали ми його тільки після відновлення «зернового коридору». Податкова нам каже: «У вас же був експорт? Був». Але ми просто закінчили операцію, яку почали до великої війни», — каже Шевченко.

Інші дві компанії отримали статус ризикових, бо їхнє майно частково було в окупації. Наприклад, у «Рівненського елеватора» три елеватори були в окупації, а один — ні. «Воїнське ХПП» — із двох один був в окупації.

«Ми не знали, яку податкову звітність на той момент здавати. Сьогодні ми вже повністю розуміємо ситуацію. Бо в нас, коли на Харківщині деокупували підприємства, то вони отримали статус ризикованих. І нам якось потрібно їх вивести з цього статусу. Податкова, незважаючи на численні запити, звернення через УЗА, Американську торгово-промислову палату, членами яких ми є, відповіді так і не дає», — додав засновник TESSLAGROUP.

Нагадаємо, компанія TESSLAGROUP втратила внаслідок повномасштабного вторгнення росіян 50% своїх активів.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus