Аграрії вносять таку кількість добрив, яка гарантує стабільний середній, а не максимальний врожай — дослідження

У 2023 році українські аграрії намагаються внести таку кількість добрив і застосувати такі технології, щоб отримати стабільні середні врожаї, а не максимальні, до яких прагнули і які збирали у довоєнний період. 

Про це йдеться в дослідженні, що проводилося в рамках проєкту Agrohub Benchmarking.

«Адже основна задача в ці часи — це не отримання великих прибутків, а збереження бізнесу, підтримка його стабільного існування», — зазначила Оксана Боброва, керівниця проєкту.

До того ж, це нівелює втрати в разі затримок зі збиранням, що, наприклад, минулоріч сталося з кукурудзою. Така стратегія є цілком доцільною, коли потрібно забезпечити стабільний результат в умовах багатьох ризиків, якими неможливо управляти, говорить Оксана Боброва.

Читайте також: Кернел значно зменшив застосування фосфорних та калійних добрив

Найбільше скорочення відбулося по калію та сірці для сої — цьогорічний рівень внесення знизився від попередніх на 71%. Значне зниження об’ємів сірки також бачимо по кукурудзі — на 62%. По решті культур скорочення цьогорічних об’ємів калію, фосфору та сірки відбулося на рівні від 37% до 55%. 

Нагадаємо, ціни на українську селітру на минулому тижні знову зросли.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus