НІБУЛОН впроваджує технологію стріп-тілл у Миколаївському кластері

«НІБУЛОН» розпочав посівну кампанію озимого ріпаку під урожай 2024 року з використанням передової технології.

Про це повідомили в пресслужбі агрохолдингу.

В компанії експериментально використовують два різні підходи до посіву. З одного боку, класичний метод обробки ґрунту та посіву зерновими сівалками. З іншого — впроваджується технологія стріп-тілл у Миколаївському кластері. Таким чином протягом минулого тижня вже засіяно майже 3 тис. га ріпаку.

«Стратегічне рішення обмежити посівні площі ріпаку в сезоні 2024 року, зосередивши їх лише в Миколаєві, базується на економічних розрахунках та спрямоване на максимізацію врожайності й раціональне використання ресурсів», — йдеться у повідомленні.

Технологія стріп-тілл передбачає посів в оброблені смуги з міжряддям 70 см та використання позиціонування в режимі реального часу (RTK) з відхиленням до 2,5 см. Така практика допомагає не лише забезпечити високу точність та ефективність технологічних операцій, але й зменшити споживання палива, обмежити випаровування вологи з ґрунту та запобігти вітровій ерозії.

Читайте також: Наші розрахунки по кукурудзі показують мінімальну дохідність. НІБУЛОН скоротив її посіви вдвічі — Олег Веселов

Нагадаємо, через вплив війни на собівартість виробництва, збільшення логістичних та інших витрат, «НІБУЛОН» перегляне технології роботи. В агрохолдингу планують провести низку реформ, яка допоможе підвищити ефективність та прибутковість напряму.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus