ЄС має скасувати односторонні обмеження для українського експорту і домовитися з Польщею — Стефанішина

Україна продовжить наполягати на скасувані односторонніх обмежень для експорту в Європу, і вважає, що Брюссель має домовитися з Польщею. 

Про це заявила віцепрем’єрка з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина під час конференції «Як виглядає шлях України до ЄС», пише «Європейська правда».

«Ми знаємо, що Єврокомісія не має наміру продовжувати обмеження після того, як їхня дія спливе 15 вересня. Так, є наміри одностороннього запровадження обмежень з боку кількох країн, але це буде порушенням базових правил Європейського Союзу. І ми сподіваємося, що якийсь шлях буде знайдений», — сказала Стефанішина. 

Вона дала зрозуміти, що з цього питання необхідні подальші переговори між державами-членами і Єврокомісією і наголосила, що ЄС має інструменти для допомоги Польщі та іншим державам. 

Читайте також: Єврокомісія ще не прийняла рішення щодо українського агроімпорту після 15 вересня

«Цю кризу інспірують кілька країн ЄС — головна з них Польща. Але Польща потроїла отримання європейського бюджету на підтримку відповідних секторів. Україна не отримала додаткових коштів», — додала Стефанішина.

Нагадаємо, Європейська комісія послабила обмеження на імпорт українських агротоварів до п'яти європейських країн та пообіцяла поступово їх скасувати.

Виконано за допомогоюDisqus