Астарта скоротить площі під ріпаком на 12%

Астарта розпочала посівну кампанію 2024. Першою стартувала агрофірма Добробут з сівби озимого ріпака у Полтавській області. Загалом під цією культурою планується засіяти 12 тис. га.

Про це повідомляє пресслужба агрохолдингу.

«У порівнянні з минулим роком ми зменшили площі під ріпаком на 12%, але виключно через ротацію сівозміни. Ми і надалі фокусуємося на вирощуванні цієї культури. Для Полтавського регіону, в якому завжди існує ризик несприятливих погодних умов влітку, озимі культури є найменш ризикованими і дозволяють розраховувати на високі врожаї. Ми побачили залежність від того, що ранній посів приносить свої позитивні результати. Тому цього року також розпочинаємо сіяти доволі рано там, де це можливо», — зазначив Вадим Скрипник, директор з сільськогосподарського виробництва Астарти.

Читайте також: Найбільшим експортером соєвого шроту у 2022/23 МР став агрохолдинг Астарта

Водночас у західних областях, посів озимих планують розпочати пізніше, але в оптимальні терміни, через зумовлену погодними умовами затримку зі збором пшениці, яка є попередником.

Нагадаємо, у 2023 році Астарта розширила площі під зрошення до 1 тис. га. Проєкт реалізовують в одному з провідних виробничих підрозділів агрохолдингу — «Полтавазернопродукт».

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus