Акціонери Кернела об’єднуються, щоб протидіяти викупу Веревським акцій компанії

Бізнесмен Павло Бойко намагається об’єднати інвесторів агрохолдингу «Кернел», щоб не допустити викупу Андрієм Веревським акцій компанії. Теоретично Веревський може купити акції в 100 разів дешевше за їхню балансову вартість.

Про це Бойко написав на своїй сторінці у Facebook, назвавши себе з посиланням на українців «найвпливовішим інвестором» та неформальним лідером спільноти. Він з командою володіє більш ніж 2% акцій «Кернела».

Павло Бойко зазначає, що для запуску процедури делістингу Веревському треба мати 90% компанії, наразі він викупив 82% акцій. Але «Кернел» зареєстрований в Люксембурзі і по їхнім законам рада директорів може проводити делістинг без голосування акціонерів. Зараз питання по делістингу розглядається у Польщі, бо там компанія проходила первинне розміщення акцій.

«Акції почали знову рости в ціні і тут наступна дія «Кернел». Вони показують, що можуть ще обвалити вартість акцій та зробити шахрайську додаткову емісію акцій. Але умови зробити такі, щоб практично ніхто не зміг прийняти в ній участь. Щоб самим викупити увесь або більшу частину додаткового випуску за безцінь, розмивши долю решти акціонерів», — пише Бойко.

Читайте також: Фондове розлучення. Чому Кернел покидає Варшавську біржу

За його словами, «Кернел» дав лише декілька днів на заведення коштів, багато хто не встигне перевести або акумулювати гроші.

«Вони дозволили це робити тільки кваліфікованим інвесторам. Зробили так, що менше 0,1% інвесторів зможе прийняти в цьому участь. І теоретично Кернел може купити акції в 100 разів дешевше їх балансової вартості», — додав бізнесмен.

Бойко створив групу, яка має на меті обʼєднати інвесторів «Кернел».

«Якщо ми не зможемо домовитися то для початку зробимо так, що про цю аферу дізнаються більшість українців та подаємо судові позови в європейських юрисдикціях», — написав Бойко.

Раніше стало відомо, що «Кернел» ініціював процес отримання додаткового капіталу від акціонерів на суму не менше 60 млн доларів.

Нагадаємо, міноритарні акціонери «Кернел» 2 травня розірвали угоду, якою передбачалися спільні заходи у зв’язку з делістингом компанії з Варшавської фондової біржі.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus