Кернел ініціював процес отримання додаткового капіталу від акціонерів

Агрохолдинг «Кернел» ініціював процес отримання додаткового капіталу від акціонерів на суму не менше 60 млн доларів.

Про це йдеться у повідомленні компанії на Варшавській фондовій біржі.

Аналітики Eavex Capital вважають, що якщо даний процес буде відбуватися шляхом збільшення статутного капіталу «Кернел», то це може сприйматися як прагнення «розмити» долю міноритарних акціонерів, які відмовляться приймати участь у додатковому випуску акцій.

«Таким чином, поки ми бачимо відверто недружні дії «Кернел» по відношенню до міноритарних акціонерів, бо спершу найбільший акціонер компанії викупив частину земельного банку «Кернел» у кризовий період 2022 року, потім почав делістінг акцій «Кернел» з біржі і зробив оферту на викуп акцій інших акціонерів по досить низькій оцінці в 18,5 злотих за акцію, а тепер є висока вірогідність, що буде ще «розмиття» долі міноритарних акціонерів, які залишилися у «Кернел» попри перспективи делістінгу цих акцій», — зазначають аналітики.

До того ж, «Кернел» навесні 2023 року ініціював продовження терміну дії відмов від зобов'язань ще на рік — до 30 червня 2024 року.

Читайте також: В Кернел розповіли про низку російських атак на інфраструктуру агрохолдингу

«Наразі процес узгодження такого продовження з більшістю кредиторів ще триває. Проте Група підписала за всіма кредитними лініями або тимчасові мораторії (standstills); або продовження; або нові відмови й згоди (consents) в очікуванні остаточної угоди з тими кредиторами, з якими продовження ще не завершено», — повідомили в агрохолдингу.

Нагадаємо, «Кернел» продав 312,72 тис. т олії в четвертому кварталі 2022/23 фінансового року (закінчився 30 червня), що означає п'ятикратне зростання в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Виконано за допомогоюDisqus