Емісія по 1,16 злотих за акцію Кернела — це спроба дешевого поглинання компанії — глава Варшавської біржі

Емісія по 1,16 злотих за акцію «Кернела» у зв'язку з війною була використана для дешевого поглинання компанії.

Про це в інтервʼю «Економічній правді» розповів глава Варшавської фондової біржі Марек Дітль.

«У розмовах з інвесторами я завжди намагаюся триматися на стороні наших емітентів. Стрес, відчуття загрози, пов’язане з війною, може і могло впливати на поведінку менеджерів та інвесторів з України. Проте емісія акцій по 1,16 злотих за акцію у зв'язку з війною була використана для дешевого поглинання компанії, без врахування інтересів дрібних акціонерів. Такої поведінки я, на жаль, не можу будь-яким чином пояснити», — каже Дітль.

Він зазначив, що не можна виключити сценарій, коли буде проведена ще одна емісія акцій і після зосередження понад 95% головний акціонер здійснить примусовий викуп.

Читайте також: Хайп навколо додаткової емісії роздувають інфоблогери, які хочуть отримати спекулятивний дохід від коливань цін на акції Кернел — Сергій Волков

Нагадаємо, у серпні агрохолдинг вирішив розмістити акції, щоб залучити до $60 млн від акціонерів. Йшлося про додаткову емісію 216 млн акцій.

В компанії пояснили, що це робиться для скорочення заборгованості і залучення додаткового капіталу.

У відповідь міноритарні акціонери «Кернела» заявили, що таким чином компанія намагається розмити їх частку та об’єдналися, щоб протидіяти цьому.

Виконано за допомогоюDisqus