Підрив Каховської дамби та вихід росії із зернової угоди майже не вплинули на економічні показники — Dragon Capital

Українська економіка та валютний ринок продовжують демонструвати стійкість до шоків, пов’язаних із війною. Підрив російськими військами Каховської дамби у червні та вихід росії із зернової угоди в середині липня майже не вплинули на економічні та фінансові показники.  

Про це повідомляють аналітики Dragon Capital, пише Latifundist.com.

«Хоча через зниження експорту зерна в липні зовнішньоторговельний дефіцит розширився до $2,8 млрд, найбільшого значення з початку війни (порівняно з $2,1 млрд у червні), інтервенції НБУ з продажу валюти на міжбанківському валютному ринку залишились помірними. У липні НБУ продав з резервів $1,9 млрд — такий самий обсяг, як і в попередні місяці», — йдеться у повідомленні.

Читайте також: Кабмін затвердив експериментальний проєкт з відновлення Каховської ГЕС

Як зазначили в Dragon Capital, у серпні обсяг продажу валюти Нацбанком зріс до $2,5 млрд на фоні збільшення попиту на готівкову іноземну валюту, який, однак, швидко вщухнув, в тому числі завдяки послабленню обмежень на купівлю безготівкової валюти.

Нагадаємо, через катастрофу на Каховській ГЕС Україна щороку недоотримуватиме близько 2 млн т різних видів сільськогосподарської продукції.

Виконано за допомогоюDisqus