Польща, Угорщина та Словаччина не братимуть участь в платформі щодо українського зерна в Брюсселі — ЗМІ

Після оголошення Україною про намір порушити справу проти Польщі, Угорщини та Словаччини у Світовій організації торгівлі (СОТ), ці три країни ЄС не братимуть участі в роботі платформи щодо українського зерна в Брюсселі.

Про це пише видання РАР з посиланням на джерела в ЄС.

У роботі платформи взяли участь представники Польщі, Угорщини, Словаччини, Румунії, Болгарії, Європейської Комісії та України. Засідання проходили у Брюсселі.

«Польща, Угорщина і Словаччина виходять з роботи платформи через процедурну обачність і той факт, що Україна може використати інформацію, надану в рамках координаційної платформи, проти цих трьох країн у процедурі СОТ», — повідомило джерело в ЄС.

Постійний представник Польщі при ЄС Анджей Садось, відповідаючи на запитання про це повідомлення, сказав РАР, що Польща буде обговорювати питання, що стосуються майбутнього Спільної аграрної політики між 27 країнами ЄС на засіданні Ради.

За словами торговельного представника України Тараса КачкиКиїв подасть до суду на Польщу, Угорщину та Словаччину через їхню відмову скасувати заборону на українську сільськогосподарську продукцію.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus