Укрзалізниця та USAID розвиватимуть український зерновий експорт

АТ «Укрзалізниця» та компанія DAI Global LLC підписали меморандум щодо реалізації проєкту міжнародної технічної допомоги «Економічна підтримка України», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID), який передбачає розвиток експорту українського зерна залізницею.

Про це повідомляє пресслужба Укрзалізниці.

«Посилюємо велику спільну роботу з розбудови залізничної зернової логістики Україна — ЄС разом з нашими партнерами Проєктом USAID. Наше спільне завдання — збільшення експорту зерна шляхом розробки рішень, які допоможуть підвищити та продемонструвати ефективність і рентабельність залізничної експортної логістики України», — заявив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко.

Меморандум має на меті підтримку в ремонті та відновленні вагонів-зерновозів (хоперів) та придбанні локомотивів, що перевозять вагони із зерном та зменшення витрат на транспортування зерна.

Читайте також: Укрзалізниця працює над вдосконаленням експортних залізничних шляхів до Молдови та Румунії

Проєктом також передбачається надання комплексних послуг з проєктування й будівництва на пріоритетних пунктах перетину кордону (ППК) та інші напрямки й проєкти, що дозволять збільшити можливості України та її залізничної мережі для експорту аграрної продукції.

«У рамках проєкту DAI Global працюватиме над підтримкою відновлення та розвитку інфраструктури країни й інфраструктури окремих галузей економіки України, насамперед галузі залізничного транспорту. Це може включати, серед іншого, модернізацію інфраструктури пунктів перетину кордону, закупівлю маневрових локомотивів, обладнання для зважування та моніторингу перевезень вантажів, з акцентом на зернові культури», — йдеться у повідомленні.

Також компанія сприятиме та надаватиме підтримку в залученні додаткового фінансування, у тому числі від міжнародних фінансових організацій, для реалізації інфраструктурних проєктів.

Нагадаємо, польська та українська залізниці домовились про спільну роботу з розвитку пасажирських та вантажних залізничних перевезень між країнами задля збільшення експортно-імпортного потенціалу. Це перша з 1994 року угода такого рівня між залізницями двох країн.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus