Внаслідок війни галузь свинарства на Херсонщині знищена на 80%, птахівництва — повністю

Внаслідок війни галузь великої рогатої худоби на Херсонщині знищена на 15%, свинарства — на понад 80%, галузь птахівництва знищена повністю. 

Про це повідомив у марафоні «Суспільне. Спротив» директор департаменту розвитку сільського господарства та зрошення Херсонської ОВА Дмитро Юнусов.

За словами Юнусова, станом на 1 січня 2022 року в регіоні налічувалося майже 57 тис. голів великої рогатої худоби, 49 тис. голів свиней, голів птиці було понад чотири мільйони.

«Були перші показники в Україні щодо надоїв з однієї корови. Була розвинута галузь вівчарства. Але повномасштабне вторгнення та окупація області призвели до того, що ми можемо підрахувати збитки на деокупованій території. Якщо до цього у нас було понад десять племінних заводів, це вівчарство і рогата худоба, понад 16 племінних родових репродукторів — бджільництво, риба, свині. Наразі можемо сказати, що вже п'ять племінних репродукторів знищені повністю. Якщо брати велику рогату худобу, то у нас залишилося дві ферми з п'яти, тобто три ферми повністю знищені. Якщо брати свинарство, то теж у нас залишилося два свинокомплекси, які працюють, намагаються відновитися в тих умовах, в яких вони є», — розповів Дмитро Юнусов.

Нагадаємо, «Чорнобаївську птахофабрику» агрохолдингу «Авангард» (входить до складу «Укрлендфармінг») поки що не планують відновлювати. Ситуація в Херсоні залишається напруженою, тому компанія не хоче ризикувати ні життям працівників, ні інвестиціями.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus