Україна у вересні експортувала через глибоководні порти 50 тис. т продукції, включаючи аграрну — Висоцький

Протягом вересня морським шляхом вдалося експортувати з України приблизно 50 тис. т продукції.

Про це повіломив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький в ефірі телемарафону, пише LB.ua.

Цей шлях в обхід російської блокади діє не лише для аграрної, а й для іншої продукції.

«Хотів би ще раз нагадати, що Україна з рф не підписувала зернової угоди. Коли була зернова угода, Україна підписувала її з Туреччиною та ООН, а там уже Туреччина та ООН певні документи фіксували з рф. Тому і наразі Україна не розглядає якісь варіанти з рф, а продовжує працювати в своєму напрямку», — сказав Висоцький.

Читайте також: Україна може самостійно забезпечити прохід такої ж кількості суден на день як при «зерновому коридорі» — Клименко

Нагадаємо, 1 жовтня три балкери з агропродукцією та залізною рудою вийшли з портів Чорноморськ та Південний. Також порти Великої Одеси чекають під завантаження 5 нових суден. Балкери OLGA, IDA, DANNY BOY, FORZA DORIA, NEW LEGACY експортують майже 120 тис. т українського зерна до країн Африки та Європи.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus