МХП достроково викупить свої облігації на $150 мільйонів

Пропозиція агрохолдингу МХП щодо викупу єврооблігацій на суму $500 млн, які мали бути погашені 10 травня 2024 року, була прийнята власниками цих цінних паперів на суму приблизно $150,8 млн, що складає приблизно 30,2% від загальної суми непогашених облігацій.

Про це агрохолдинг повідомив на Ірландській фондовій біржі, як пише «Інтерфакс-Україна».

Агрохолдинг очікує і готовий прийняти пропозиції щодо викупу облігацій за ціною 75% від їх номіналу до кінця дня 26 жовтня, а результати тендеру, оголошеного 25 вересня, планує оголосити 27 жовтня.

Облігації, які будуть викуплені в рамках цієї пропозиції, будуть анульовані.

МХП раніше приймав заявки на викуп своїх євробондів до 9 жовтня за ціною 85% від їх номіналу, а потім за ціною 75% від номіналу. Крім того, агрохолдинг досягнув принципової угоди щодо укладання кредитних угод на суму до $400 млн з міжнародними фінансовими інститутами та організаціями розвитку (МФО), зокрема з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) на суму $100 млн.

Після оголошення про викуп, котирування євробондів МХП зросли з 67,96% номіналу до 83,37% від номіналу, як вказано на Франкфуртській фондовій біржі.

У своєму піврічному звіті компаня також зазначила, що станом на 30 червня 2023 року вільні кошти компанії становили $502 млн, проте питання щодо репатріації цих коштів зі сторони Національного банку України викликало обмеження щодо їхнього використання для погашення заборгованості. Тому МХП закликав власників облігацій погодитися на викуп, оскільки компанія не може гарантувати збереження ліквідності і погашення облігацій в строк.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus