АМКУ не дозволив Радехівському цукру придбати активи Гнідавського цукрового заводу

Цукровий завод «Радехівський цукор»
Цукровий завод «Радехівський цукор»
Джерело фото: Latifundist.com

Антимонопольний комітет України (АМКУ) не дозволив компанії «Радехівський цукор» (Pfeifer & Langen Investments) придбати активи «Гнідавського цукрового заводу» у Волинській області.

У комітеті вважають, що є підстави для заборони концентрації у вигляді наявності загроз негативного впливу на конкуренцію, зокрема на ринку послуг з переробки цукрового буряку в зоні охоплення з радіусом 132 км навколо активів.

«У зв’язку з цим, під час розгляду справи, відповідно до частини другої статті 31 Закону України «Про захист економічної конкуренції» учасникам концентрації надана можливість надати пропозиції щодо зобов'язань, які готові взяти на себе учасники заявленої концентрації, що усували б відповідний негативний вплив концентрації на конкуренцію та дозволили б органу Комітету прийняти рішення про надання дозволу на зазначену концентрацію», — говориться у повідомленні.

«Радехівський цукор» надав свої пропозиції, зокрема зобов’язався надавати протягом п’яти років, починаючи з року після на­дання дозволу АМКУ на цю концентрацію, один раз на рік, але в будь-якому разі не піз­ніше 20-го числа сьомого місяця календарного року копії документів та інформацію зокрема про виконання договорів з постачальниками цукрового буряку, обсяги переробки, вартість наданих послуг з переробки.

Читайте також: Хто виробив найбільше цукру? Огляд виробництва у сезоні 2022

До 16 жовтня АМКУ чекає від власників цукрових заводів та суб’єктів господарювання, що здають цукрові буряки на переробку на давальницьких умовах, зауваження та пропозиції щодо змісту зобов’язань, які представив «Радехівський цукор», тому що «Комітет не є експертом в галузі виробництва цукру з технологічної точки зору, а тому не може оцінити в достатній мірі, чи є такі зобов’язання пропорційними загрозам негативного впливу на конкуренцію заявленої концентрації».

Раніше повідомлялося, що Угорщина дозволила імпорт українського цукру.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus