Кернел зменшив обсяги експорту зерна майже на 70% у порівнянні з попереднім кварталом — звіт

Олієекстракційні заводи «Кернел» переробили 610 тис. т олійних культур (насіння соняшнику та ріпаку) у І кварталі 2024 фінансового року, що на 5% менше порівняно з попереднім кварталом.

Про це йдеться в операційному звіті компанії за І квартал 2024 фінансового року.

Через сезонний дефіцит насіння соняшнику в кінці сезону переробки (до нового врожаю у вересні-жовтні 2023 року) Група перейшла на переробку ріпаку на двох своїх заводах, переробивши загалом за три місяці 112 тис. т. 

Обсяг реалізації харчової олії в І кварталі 2024 фінансового року склав 369 тис. т, що на 16% більше, ніж у попередньому кварталі, у тому числі 20 тис. т бутильованої соняшникової олії та 19 тис. т ріпакової олії.

«Після припинення Чорноморської зернової ініціативи 18 липня 2023 року обсяг пропускної спроможності експортних терміналів Групи в Україні суттєво впав до 162 тисяч т у 1 кварталі 2024 фінансового року, що на 83% менше, ніж у попередньому кварталі. Половина перевантажених обсягів припадає на діяльність на заводі Групи в Рені на річці Дунай», — йдеться у звіті.

Читайте також: Віталій Хомутиннік вийшов з акціонерів Кернела

Обсяг експорту зерна з України в І кварталі 2024 фінансового року склав 203 тис. т, що на 68% менше, ніж у попередньому кварталі. Переважна його більшість експортувалася через українські дунайські порти та залізницею в напрямку румунського порту Констанца, оскільки звичайні експортні маршрути Групи були недоступні для експорту.

Станом на дату виходу звіту «Кернел» завершив збирання пшениці, соняшнику та сої, врожайність покращилася для всіх культур, головним чином завдяки сприятливим погодним умовам. Триває збирання кукурудзи, ще не зібрано приблизно половину площ. Компанія очікує досягти 9,5 ц/га чистої врожайності кукурудзи.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus