ТАС-Агро планує експортувати 100 тисяч тонн зерна новим морським коридором

Після початку роботи нового морського коридору в Чорному морі, компанії ТАС Агро вдалося отримати квоту в портовому терміналі Одеси та відвантажувати великі партії на суднах типу хенді-сайз і панамакс. 

Про це Latifundist.com повідомили в пресслужбі компанії.

«До кінця 2023 року плануємо вийти на перевалку в глибоководних портах близько 100 тисяч тонн збіжжя. На сьогодні це вже другий сезон, коли переробляємо олійну групу, тому тепер здійснюємо продаж соняшникової та ріпакової олії з доставкою до Китаю, Індонезії, Малайзії, для кінцевих споживачів. Всю ріпакову та соняшникову олію і частково пшеницю експортуємо контейнерами», — розповів Антон Жемердєєв, заступник генерального директора ТАС Агро з комерційних питань.

Читайте також: ТАС Агро вперше відвантажив ріпакову олію до Китаю 

В компанії вважають, що робота українського морського коридору — це чи не єдиний шлях для розвантаження логістики і тих запасів, які накопичені сьогодні в Україні. Річкові порти на Дунаї та західні кордони не зможуть забезпечити той вал продукції, який необхідно та ще й вартість логістики значно дорожче. 

Як повідомлялося раніше, з 8 серпня 2023 року 91 судно вивезло 3,3 млн т сільськогосподарської та металопродукції з портів Великої Одеси, 116 суден зайшли в порти Одеса, Чорноморськ і Південний.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus