Уряд вдосконалив надання грантів на створення або розвиток переробних підприємств

Уряд вдосконалив процес надання грантів на створення або розвиток переробних підприємств в рамках програми єРобота. 

Про це повідомила пресслужба Мінекономіки.

Відтепер в якості джерел фінансування програми можна буде використовувати кошти Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття. Головним розпорядником цих коштів призначено Державну службу зайнятості. Відповідне рішення було ухвалено на засіданні Кабінету Міністрів України 10 листопада 2023 року.

Читайте також: Після перемоги українські корми для тварин будуть користуватися попитом і на європейському ринку — думка

«В умовах обмеженого експорту української продукції, Уряд приділяє максимум уваги розвитку переробної промисловості. Розвиток українського виробництва є безумовним пріоритетом в рамках реалізації національної стратегії з переходу від сировинної моделі економіки до високотехнологічних галузей та збільшення доданої вартості готової продукції. Залучення коштів Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття для фінансування грантової програми єРобота сприятиме розвитку переробної галузі, створенню нових робочих місць, а також зростанню економіки», — зазначила заступниця Міністра економіки України Надія Бігун.

За її словами, завдяки цьому рішенню до кінця поточного року підприємці зможуть отримати грантів на переробку додатково ще на суму до 1 млрд грн. На наступний рік Уряд закладає понад 5 млрд грн на гранти в переробній галузі з усіх джерел, їх зможуть отримати близько 1000 підприємств.

Нагадаємо, в Україні найближчими роками планують побудувати 10 заводів з глибокої переробки.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus