Низький відсоток продовольчої пшениці цьогоріч не вплине на якість макаронних виробів — переробники

Для того, шоб якість макаронних виробів відповідала заявленим міжнародним стандартам, потрібна якісна сировина. Цього року якість пшениці нового врожаю дещо підвела — велика частка валу отримана з показниками фуражу, білок занизький. Відсоток продовольчої пшениці виявився менший, ніж очікували і аграрії, і переробники.

Про це йдеться в матеріалі «ТМ Зодіак: Готуємося експортувати макарони до Євросоюзу» на Elevatorist.com.

В компанії запевняють, що дотриматися стандартів зможуть.

«Все ж таки частину пшениці зібрали доброї продовольчої якості. В нас на виробництві існує процедура вибору постачальників борошна, є певні узгодження. Постачальники знають, якої якості нам потрібне борошно та пропонують відповідні партії. Вони розуміють, що для виготовлення борошна необхідна пшениця певного класу, тож купують саме таку. Тому поки що ніяких перебоїв у поставках сировини немає», — говорить виконавчий директор підприємства Олексій Старіков.

Він додає, що проблема якості врожаю пшениці цього року все ж існує, тому на перспективу ТМ «Зодіак» готується — аби зберегти високу якість макаронних виробів, в компанії забезпечать себе стратегічними запасами сировини, опрацьовують різні рецепти виробництва продукції.

Читайте також: В Україні може бути дефіцит пшениці 2 класу у обсязі 1-1,5 млн т — Рибчинський

Основна проблема якості пшениці в цьому році — низька клейковина, що для хлібопекарів та виробників макаронів є критичним.

«Макарони, які зроблені з борошна з низькою клейковиною, будуть розвалюватися при варінні, втрачати форму та перетворюватися на клейстер. Тому для нашого виробництва ми даємо вимоги постачальникам на борошно з показником клейковини не менше 25-26%», — пояснює фахівець.

Нагадаємо, за досягнення, відновлення виробництва після довгого простою та збереження високої якості своєї продукції, ТМ «Зодіак» була відзначена на Ukrainian Business Award.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus