В наступні місяці очікується оптимістична цінова динаміка продовольчої пшениці у світі — Barva Invest

На ринку продовольчої пшениці зʼявився врожай Австралії та Аргентини. Але, через погодні проблеми, їхнє виробництво суттєво скоротилось, так само як скоротиться і присутність на експортному ринку.

Про це розповів директор консалтингово-аналітичної компанії Barva Invest Юрій Гаврилюк, пише Kurkul.com.

Країни Північної півкулі також мають менший врожай, ніж планувалось. Виключенням є лише росія, яка майже щомісяця оновлювала абсолютні рекорди, зазначив експерт.

«В наступні місяці ми очікуємо на оптимістичну цінову динаміку в світі. Але головне не пропустити момент, оскільки імпортери бажатимуть «проскочити» цей період, якщо
погодні фактори сприятимуть позитивним очікуванням стосовно наступного врожаю в Північній півкулі», — додав Юрій Гаврилюк.

Він додав, що Аргентина для України не конкурент, тому що 80% своєї пшениці вона експортує до Бразилії і сусідніх країн по континенту. 

Читайте також: Аналітики USDA збільшили оцінку експорту української пшениці в 2023/24 МР 

Щодо Австралії, то хороший врожай вони отримують раз в декілька років. В цьому році їхній врожай практично на 10 млн т менший, ніж в попередньому році. 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus