Французькі аграрії просять реекспортувати український цукор за межі ЄС

Французькі виробники цукрових буряків вимагають, щоб імпорт цукру з України, який зростає, реекспортувався за межі Європи, щоб не завдати шкоди місцевим виробникам.

Про це пише Bloomberg.

Імпорт українського цукру до блоку може досягти 700-800 тис. т у сезоні 2023/24, заявила група виробників CGB на пресконференції у вівторок. Згідно з даними Європейської комісії, це приблизно вдвічі перевищує імпорт попереднього сезону та значно перевищує середній показник у 21,5 тис. т за попередні п’ять років.

Раніше Україна заявляла, що цього сезону обмежить експорт цукру до 650 тис. т на всі напрямки.

«Нам потрібна чітка відповідь від Європейської комісії щодо майбутнього управління цим надходженням цукру», — йдеться в презентації CGB.

Читайте також: Український цукор вже враховується у європейському балансі, хоч і викликає побоювання виробників ЄС — експерт

Незважаючи на зростання імпорту українського цукру, ціни на цукор в ЄС залишаються високими на тлі глобального дефіциту підсолоджувача. Внутрішні ціни на білий цукор перевищують €800 ($878) за тонну, що є найвищим показником за останні десять років, свідчать дані ЄС.

Нагадаємо, підприємство Suedzucker відмовилось від плану збільшення виробництва цукру у Франції, посилаючись на імпорт з України.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus