Україна має значний потенціал для імпортозаміщення в агросекторі, — Свириденко

Україна має значний потенціал для імпортозаміщення в агросекторі, в першу чергу — за рахунок розвитку ланцюгів виробництва продукції всередині країни. Відповідність продукції вітчизняних виробників світовим стандартам якості дає змогу посилити її конкурентоспроможність на світових ринках. 

Про це 29 листопада в рамках робочого візиту на підприємства Черкащини, що був  організований за участі Федерації роботодавців України, заявила Перша віцепремʼєр-міністерка — Міністерка економіки Юлія Свириденко.

Відвідавши виробництво оригінальних засобів захисту рослин і мікродобрив Ukravit, вона відзначила відповідність всіх процесів світовим стандартам і потужну наукову складову компанії.

«Ми щойно відвідали підприємство, яке створює український продукт за міжнародними стандартами якості, активно розвиває науку й сприяє впровадженню дбайливого землеробства. Це виводить наше сільське господарство на якісно новий рівень й дозволяє створювати продукти, здатні конкурувати на світових ринках. Їхня продукція задовольняє потреби українських аграріїв у якісних та доступних засобах захисту рослин і мікродобривах, що дає змогу замістити значну частку ринку, який сьогодні займають імпортні товари. Й завдання держави в тому, щоб запустити ланцюг виробництва саме українських товарів», — зазначила Свириденко.

Вона додала, що робота однієї такої компанії стимулює розвиток сотень агропідприємств, збільшує їхні обсяги виробництва та покращує якість продукції, а отже — посилює конкурентоспроможність України на світовому ринку. 

Читайте також: USAID АГРО розширить доступ українських аграріїв до кредитів

«Ми — український бізнес, ми працюємо в Україні, й наша місія — зробити агро розвиненою та технологічною галуззю, а нашу країну — успішною. Наша продукція та технології дають змогу отримати щедрі якісні врожаї, а супутні сервіси — закрити численні запити та потреби в експертизі для агровиробника. Окрім того, ми активно співпрацюємо з державою та фінансовими установами і таким чином даємо аграріям змогу зберегти й розвинути свій бізнес у складний воєнний час. Ми цінуємо підтримку вітчизняних виробників з боку уряду і впевнені, що спільно подолаємо будь-які виклики», — розповіла СЕО Ukravit Лілія Ільченко. 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus