Черговий етап ринку землі — це доступ до ресурсу, без якого неможливо розвивати переробку в Україні — думка

Сьогодні представники бізнесу вбачають перспективи розвитку у впровадженні кожного етапу земельної реформи. Черговий етап ринку землі, який стартує з 2024 року, — це доступ до ресурсу, без якого, по суті, неможливо розвивати переробну галузь України.

Таку думку висловив керівник компанії Volodar Володимир Нагорний

«У сучасних умовах, коли чимало сировинних виробників прагнуть перейти до переробки, реалізація другого етапу ринку землі може допомогти виробникам реалізувати дані цілі. Тим самим стати поштовхом розвитку країни в першу чергу. Адже переробна галузь цілком може бути флагманом української економіки та зростання ВВП у наступні роки», — говорить Нагорний.

Він додав, що переробка та довгострокові інвестиційні проєкти потребують великих капіталовкладень та тривалого часу. На орендованих землях такі проєкти реалізувати дуже складно, оскільки немає гарантій щодо продовження договору. Крім того, орендар не може використовувати землю як заставу для отримання кредиту.

Читайте також: Заяви про відкладення другого етапу земельної реформи — неактуальні — Сольський 

За словами фахівця, у зв'язку з цим, другий етап ринку землі, який передбачає можливість купівлі-продажу землі юридичними особами, є важливим фактором для розвитку аграрного сектору України.

«Для переробної галузі це не стільки поштовх, скільки відповідний ресурс, суттєві можливості в порівнянні з попередніми етапами ринку землі. Уявіть собі, ви зараз хочете побудувати завод, однак немає відповідної території. Проте є сільськогосподарські землі, які наближені до лінії електропередач, які наближені до доріг. В такому випадку землі сільгосппризначення можуть бути забудовані», — додав Володимир Нагорний.

Нагадаємо, компанія Volodar проводить додатковий набір інвесторів для придбання земель в усіх регіонах так званого кукурудзяного поясу (лісостепової зони).

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus