Зеленський відреагував на петицію ВАР про відкладення другого етапу земельної реформи

Володимир Зеленський звернувся до прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля із пропозицією всебічно опрацювати можливість відкладення до закінчення війни збільшення максимальної площі с/г землі «в одних руках» зі 100 до 10 тис. га.

Про це йдеться у відповіді Президента на петицію «Всеукраїнської Аграрної Ради» (ВАР).

Оскільки аграрною політикою займається Кабінет міністрів України, Зеленський спрямував своє звернення до Дениса Шмигаля.

«Я звернувся до Прем’єр-міністра України Д. Шмигаля із пропозицією всебічно опрацювати порушені в електронній петиції питання, урахувавши, серед іншого, можливі ризики для продовольчої безпеки, та вжити необхідних заходів реагування», — написав Президент у своїй відповіді. 

Читайте також: Черговий етап ринку землі — це доступ до ресурсу, без якого неможливо розвивати переробку в Україні — думка 

У ВАР закликають уряд терміново виконати доручення Президента, «оскільки часу для внесення змін до законодавства залишається дуже мало». Збільшення лімітів на продаж землі зі 100 гектарів до 10 000  гектарів впроваджується трохи більше, ніж за тиждень.

Нагадаємо, 6 грудня стало відомо, що ВАР зареєструвала на сайті президента України петицію, в якій просить відкласти до закінчення війни 2-й етап земельної реформи.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus