Страхування суден в українському морському коридорі забезпечуватимуть два державні банки

За заявкою Експортно-кредитного агентства (ЕКА) «Укргазбанк» та «Укрексімбанк» випустили акредитиви на $10 млн кожен на користь пулу з 14 британських страхових компаній для здешевлення страхування суден, які рухаються українським морським коридором.

Про це повідомила пресслужба ЕКА.

«Механізм був розроблений завдяки співпраці уряду України та уряду Великобританії спеціально для того, щоби забезпечити судновласників можливістю отримувати доступне страхове покриття для транспортування експортованого з України зерна та інших товарів морськими шляхами», — йдеться у повідомленні.

Потреба в цьому виникла після виходу росії з «зернової угоди», що збільшило небезпеку для кораблів, а отже — і вартість страхування.

Читайте також: Київ і Лондон хочуть здешевити страховку при експорті морем. Що про це думають на ринку

Запропонований механізм використання акредитивів знижує вартість ризиків для британських страховиків. Це дозволяє знизити ціни на поліси для судновласників.

В ЕКА зазначили, що ці кроки роблять морський шлях доступнішим для широкого кола експортерів.

Як повідомлялося раніше, Болгарія, Румунія і Туреччина запрошують інші країни приєднатися до розмінування Чорного моря та забезпечення безпеки морських шляхів.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus