У 2023 році виторг від експорту української курятини зменшися попри збільшення обсягів поставок

Експорт м’яса птиці з України у грудні 2023 року становив 35,9 тис. т, що майже відповідає загальному середньому рівню експорту з початку року.

Про це, посилаючись на дані митної статистики, повідомляє Share UA Potential.

Всього за 2023 рік Україна експортувала 425 тис. т курятини на $800 млн. Експорт курятини в натуральному обсягі збільшився на 3% у порівнянні з 2022 роком. В той же час в грошовому вимірі експорт зменшився на 6% через суттєве зменшення середньої ціни реалізації в другому півріччі 2022 року.

Читайте також: Тваринництво під час війни залишається більш прибутковим, ніж рослинництво — дослідження

У січні-червні 2022 року середня ціна українського експорту м'яса птиці становила $2,2 за 1 кг.

На початку 2023 року ціна знизилась до $1,7 за 1 кг, але влітку знову зросла. У другому півріччі 2023 року середня ціна експорту становила вже $1,9 за 1кг.

«Ціни на м'ясо птиці були відносно стабільними, навіть незважаючи на суттєве зниження світових цін на зернові та олійні, що призвело до здешевшання собівартості виробництва курятини», — пише видання.

Нагадаємо, у 2023 році агрохолдинг МХП уклав акціонерну угоду про створення спільного підприємства з Desert Hills Veterinary Services Company Limited (DHV), «донькою» Tanmiah Food Company — провідного постачальника м'яса птиці та іншої м'ясної продукції на Близькому Сході.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus