Холдинги, які входять в топ-100 найбільших агропідприємств, не орендують навіть 25% земель в Україні — Нагорний

У цивільному обороті в Україні, залежно від області, зараз перебуває 0,5-0,7% від усіх сільськогосподарських земель. 

Про це в інтервʼю Kurkul.com розповів керівник компанії Volodar Володимир Нагорний

«Наразі і на першому, і на другому етапі (земельної реформи, — прим. ред.) ми бачимо, що зазвичай холдинги не купують землі, які орендують. Агрохолдинг не має права цього робити в силу законодавчих обмежень, оскільки практично в кожному холдингу у засновниках є якась частинка нерезидента в статутному капіталі. Скажу більше —  з 2021 року в Україні не зафіксовано жодного випадку, щоб холдинг у фермера викупляв земельні ділянки», — сказав Нагорний.

Він додав, що в Україні холдинги, які входять в топ-100 найбільших аграрних підприємств, мають в оренді 6,2 млн га. При цьому ріллі в країні 32 млн га. Тобто холдинги не орендують навіть 25% всіх земель в державі, а малі фермери орендують левову частку земель — близько 20 млн га. 

Читайте також: 10 тисяч гектарів в одних руках: чи готовий ринок до нових змін з 1 січня 2024 року

Нагадаємо, компанія Volodar проводить додатковий набір інвесторів для придбання земель в усіх регіонах так званого кукурудзяного поясу (лісостепової зони).

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus