Україна та Румунія планують відкриття нових вантажних пунктів пропуску на кордоні

Україна та Румунія працюють над новими проєктами вантажних пунктів пропуску Біла Криниця — Клімауць та Біла Церква — Сигету-Мармацей.

Про це повідомляє пресслужба Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України.

Як зазначили в агентстві, під час війни пункти пропуску стали стратегічно важливим напрямком розвитку й підтримки експортного потенціалу та імпорту.

«Це зерно, це гуманітарна допомога і військова техніка, це експортна спроможність — прикордонна інфраструктура сьогодні є надважливою для України», — пояснює голова Агентства Мустафа Найєм.

Наразі 23 КПП у 5 областях вже передані від Держмитслужби, ще 6 — у процесі передачі. На кордоні з Румунією у підпорядкуванні Агентства КПП «Солотвино – Сігету Мармацієй» у Закарпатській області, «Порубне – Сірет» у Чернівецькій області.

Читайте також: Уряд Румунії домовився з фермерами після тижня протестів: що зміниться для України

З листопада 2023 року Служби відновлення розпочали поточні ремонти на пунктах пропуску, які отримали в підпорядкування. За підтримки міжнародних партнерів планується проведення капітальних ремонтів, будівництва та реконструкції. 

Нагадаємо, Єврокомісія надасть Румунії на 126 млн євро для підтримки портів, які зіткнулися зі збільшенням потоків після початку війни в Україну.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus