Румунський уряд надасть додаткову допомогу фермерам, які протестували на кордоні

25 січня уряд Румунії схвалив рішення про додаткову допомогу фермерам, які блокували пункти пропуску на кордоні з Україною. Вони вимагали субсидій і захисту від впливу українського імпорту.

Про це повідомило Міністерство сільського господарства та розвитку села Румунії, пише «Європейська правда».

Перше рішення передбачає створення схеми державної допомоги для зменшення акцизного податку на дизельне паливо до кінця 2024 року. На неї виділили 270 млн леїв (54,25 млн євро).

Читайте також: Єврокомісія виділила €230 млн на підтримку польських виробників кукурудзи 

Інші рішення передбачають створення програми державної допомоги для підтримки діяльності власників м'ясної худоби, а також свинарів та птахівників, «в умовах кризи, спричиненої агресією росії проти України». На ці програми Румунія виділить 41,4 млн євро.

Нагадаємо, 9 січня в ДПСУ повідомили, що блокування руху вантажівок перед ПП «Вікову-де-Сус», що навпроти українського «Красноїльськ», припинено. Румунські фермери блокували пункт пропуску «Сірет» 13 та 14 січня.

15 січня вони заблокували рух вантажівок через пункти пропуску «Сірет» та «Вікову-де-Сус». У четвер, 18 січня, фермери та перевізники заблокували пункт пропуску «Халмеу», що навпроти українського «Дякове». Блокування ПП тривало до 21 січня.

Виконано за допомогоюDisqus