Україна виробила близько 1,8 млн т цукру в сезоні 2023/24

В сезоні 2023/24 в Україні виробили близько 1,8 млн т цукру. Середня гуртова ціна за тонну на початку 2024 року складає 23-24 грн/кг.

Про це на нараді з питань розвитку цукрової галузі розповів перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас ВисоцькийУчасть у засіданні взяли представники Національної асоціації цукровиків України («Укрцукор») та профільні підприємці.

За словами Висоцького, загалом ситуація на ринку цукру стабільна. Виробленого продукту достатньо для внутрішніх потреб українців та забезпечення необхідних обсягів експорту.

Читайте також: Астарта закінчила сезон цукроваріння з найкращими за останні 5 років показниками

Для внутрішніх потреб українців щорічно потрібно до мільйона тонн цукру, зазначив посадовець. Згідно з Меморандумом про взаєморозуміння, граничний обсяг експорту цукру у 2023/2024 МР становить до 650 тис. т.

Нагадаємо, Міністерство аграрної політики та продовольства та Національна асоціація цукровиків України («Укрцукор») підписали Меморандум про взаєморозуміння.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus