В Астарті назвали головні експортні ринки компанії у 2023 році

У 2023 році «Астарта» експортувала понад 1 млн т своєї продукції у 44 країни світу. Експортний виторг зріс на 17% у порівнянні з 2022 роком і склав 325 млн.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

«2023 рік характеризувався низкою чергових логістичних перепон: припинення дії зернової угоди, суттєве обмеження можливостей експорту через сухопутні кордони з ЄС, регулярні повітряні атаки росії на енергетичну, залізничну та портову інфраструктуру України. З іншого боку ці виклики мобілізували нашу команду на пошук нових можливостей. Диверсифікуючи логістичні потоки, ми використовували комбіновані види перевезень — левову частку нашої продукції експортували через морський коридор з портів Великої Одеси, забезпечений Збройними силами України. Також доставляли судові партії сухопутними шляхами до польських портів та через порти Дунаю», — зазначив комерційний директор «Астарти» В'ячеслав Чук.

Основними споживачами кукурудзи стали Китай, Іспанія, Португалія, Нідерланди, пшениці — Іспанія, Індонезія, Португалія, Шрі-Ланка.

Читайте також: Єврокомісія дозволила Україні експортувати цьогоріч до ЄС 320 тисяч тонн цукру — комерційний директор Астарти 

Цукор, соєві олія і шрот «Астарти» постачалася переважно на ринки країн Європи.

Органічна продукція компанії експортувалася у Німеччину, Францію, Швейцарію, Чехію.

Нагадаємо, у четвертому кварталі 2023 року «Астарта» реалізувала 80,9 тис. т цукру, що на 30% більше ніж в четвертому кварталі 2022 року.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus