В Іспанії фермери заблокували основні автомагістралі

Протест фермерів в Іспанії
Джерело фото: REUTERS/Albert Gea

У вівторок іспанські фермери заблокували рух на деяких головних магістралях країни, приєднавшись до колег з інших європейських країн, які протестують проти високих витрат, бюрократії та конкуренції з боку країн, що не входять до ЄС.

Про це пише Reuters.

«З різними відтінками, у всьому Європейському Союзі ми маємо однакові проблеми», — сказав Донасіано Дуйо, віце-президент ASAJA, однієї з найбільших асоціацій фермерів в Іспанії.

ASAJA та інші асоціації закликали до протестів із четверга, але багато фермерів вийшли на дороги зі своїми тракторами у вівторок, ускладнивши рух по всій країні від Севільї та Гранади на півдні до Жирони поблизу французького кордону, повідомляє дорожня служба.

Читайте також: Єврокомісія відкличе суперечливий законопроєкт про скорочення використання пестицидів 

У Жироні можна було побачити трактори, які збиралися напередодні дня протестів, несучи плакати з написом «без фермерів немає їжі». Як і колеги у Франції, Бельгії, Італії та Португалії, іспанські фермери скаржаться на збільшення європейської бюрократії, низькі ціни на продукцію та зростання витрат. Вони кажуть, що жорсткі правила, які застосовуються до фермерів ЄС для захисту навколишнього середовища, роблять їх менш конкурентоспроможними, ніж в інших регіонах, таких як Латинська Америка чи Європа поза ЄС.

Виконано за допомогоюDisqus