На Одещині реконструюють три зрошувальні системи

На півдні Одеської області триває капітальний ремонт та реконструкція трьох зрошувальних систем, а саме: Ташбунарської, Ізмаїльської та Нагірнянської.

Про це повідомив очільник Одеської ОВА Олег Кіпер.

«Реалізація проектів здійснюється коштом обласного бюджету. До 6400 га — саме на стільки очікується збільшення площ поливу після реконструкції трьох зрошувальних систем», — йдеться у повідомленні.

Орієнтована дата закінчення робіт — до початку поливного сезону 2024. 

За словами Кіпера, у рамках дії Регіональної програми розвитку АПК Одеської області на 2019-2025 роки «Аграрна Одещина»,  розроблено та виготовлено проєктно-кошторисну документацію на реконструкцію 12 державних меліоративних об’єктів. 

Читайте також: В Україні створили першу організацію водокористувачів, яка працюватиме в двох південних областях 

Наразі в Одеській області створено та зареєстровано 8 об’єднань водокористувачів. Інші 4 потенційні ОВК, які мають намір об’єднатися проходять початкові етапи створення.

Нагадаємо, у В 2023 році HarvEast розвивав проєкт зрошення. Навесні ввели в експлуатацію в Київській області додатково 165 га землі, встановивши на них три дощувальні машини Western. Загальна вартість проєкту склала $365 тис. Цьогоріч площі під поливом збільшать ще на 300 га. Оснащувати їх планують обладнанням українського виробника Variant Agro Build. 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus