В інтернеті зʼявився неофіційний список польських компаній-імпортерів зерна з України

В інтернеті з'явився анонімний список з близько 500 польських компаній, які імпортували зерно з України.

Про це повідомляє Wprost.

Міністр сільського господарства Польщі сказав, що цей список «частково відповідає дійсності».

Заступник міністра сільського господарства Міхал Колодзейчак запевняв, що офіційний список компаній, що імпортують зерно з України, буде опубліковано до кінця минулого тижня, але поки що його немає у вільному доступі.

Читайте також: В польському уряді заявляють, що Україна отримала 6 млрд злотих, експортувавши технічне зерно до Польщі 

Публікація анонімного списку змусила багато згаданих у ньому компаній виступати із заявами, які спростовують або підтверджують імпорт українського зерна.

Зі спростуванням виступила Mlekovita Group, яка експортує в Україну молочну продукцію. Bunge Polska заявила, що не імпортувала український ріпак та ріпакову олію, але транспортувала через Польщу кукурудзяний та соняшниковий шрот з України у 2022 році.

Компанія Wipasz підтвердила імпорт української агропродукції для виробництва комбікормів.

«Я купив 83 тис. т зерна з України за чотири роки. Сьогодні я чую від міністра сільського господарства, що це неетично. Я запитую себе, в чому я неетичний? З чого виробляти корм, якщо на ринку немає зерна?» — сказав президент Wipasz Юзеф Вишневський.

У листопаді 2023 року Мінагрополітики Польщі опублікувало на сайті список компаній, які імпортують зерно з України, файл містив 62 сторінки. Тоді представники польського зернового ринку розкритикували таке рішення міністерства.

Виконано за допомогоюDisqus