Польща звернеться до ЄК з проханням ввести заборону на імпорт агропродукції з росії та білорусі до Євросоюзу

Польща офіційно звернеться до Європейської комісії з проханням ввести повну блокаду на ввезення до Євросоюзу будь-якої агропродукції з росії та білорусі.

Про це під час спільної пресконференції з прем'єр-міністром Литви Інгрідою Шимоніте в понеділок у Вільнюсі заявив глава польського уряду Дональд Туск, пише Укрінформ.

«У понеділок після повернення з Вільнюса до Варшави я звернуся до маршалка Сейму з пропозицією резолюції польського Сейму, яка закликатиме Єврокомісію накласти повний пакет санкцій на російську та білоруську сільськогосподарську продукцію та продукти харчування», — сказав Туск.

Він вважає, що спільне європейське рішення буде ефективнішим, ніж індивідуальні рішення країн регіону.

Туск підкреслив, що йдеться як про санкції щодо цих країн за агресію проти України, так і про більш ефективний захист європейського ринку від імпорту агропродуктів з цих країн.

Читайте також: В Польщі не виключають введення заборони на імпорт російського зерна

Нагадаємо, 22 лютого Сейм Латвії у двох читаннях ухвалив постанову про заборону імпорту російської та білоруської сільгосппродукції до липня 2025 року.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus