Литва може заборонити імпорт та транзит російської та білоруської агропродукції

Литва може ввести тимчасову заборону на імпорт та транзит сільгосппродукції та кормів російського та білоруського походження.

Про це повідомляє Delfi, пише «АПК-Інформ».

Пропозицію щодо внесення відповідних змін до закону про сільське господарство, продовольство та розвиток села озвучив голова Комітету з економіки Сейму Литви Казіс Старкявічюс.

Якщо пропозицію схвалять, то парламент республіки запровадить заборону на «імпорт, ввезення та транзит сільськогосподарської продукції та кормів, країною походження яких є російська федерація або республіка білорусь через територію Литовської Республіки».

Читайте також: Польща звернеться до ЄК з проханням ввести заборону на імпорт агропродукції з росії та білорусі до Євросоюзу 

Це рішення можуть ухвалити на термін з 15 квітня 2024 року і до 1 липня 2025 р.

Раніше повідомлялося, що Литва не збирається забороняти імпорт російського та білоруського зерна після того, як латвійський парламент тимчасово заборонив імпорт сільськогосподарської продукції з цих країн.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus