Експерт назвав головні критерії вибору гербіцидів для захисту озимої пшениці

При застосуванні гербіцидів на озимій пшениці потрібно взяти до уваги особливості сівозміни конкретного господарства, попередники, а також тип та інтенсивність забур’яненості на полі. 

Про це йдеться в матеріалі «Гербіцидний захист пшениці озимої: досвід попередніх років, нюанси та фактори вибору схем» на SuperAgronom.com.

«Переважаючі на полі бур’яни будуть залежати від регіональних особливостей, системи землеробства та попередників. В південних, східних і частково центральних регіонах основними попередниками пшениці озимої є ріпак або соняшник, здебільшого таки соняшник. Відповідно, основною проблемою буде падалиця соняшника. В західних регіонах основною проблемою для посівів пшениці є зимуючі бур’яни: підмаренник чіпкий, кучерявець Софії, ромашки, волошки тощо. Навіть знаючи превалюючий тип забур’яненості, перед проведенням захисних заходів варто промоніторити поля, визначити види та фази росту бур’янів, їх кількість», — зазначає Олександр Мигловець, керівник департаменту агротехнологій Ukravit

За його словами, моніторинг дасть змогу заощадити на гербіцидному захисті: десь зменшити норму витрати препаратів, десь відмовитися від застосування того чи іншого продукту або скомбінувати бакову суміш.

Читайте також: АГРОТРЕЙД сформував посівну структуру на новий сезон 

Як зазначив Мигловець, головними критеріями вибору продуктів для аграрія є такі: 

  • висока якість,
  • ціна,
  • спектр дії, тобто які саме проблеми вирішує препарат на відповідній культурі,
  • одним із важливих чинників є відсутність негативного впливу на агрофітоценоз (фітотоксичність, післядія на наступні культури в сівозміні), безпечність для нецільових об’єктів навколишнього природного середовища,
  • наявність продукту, оскільки можна запропонувати в системі захисту такі продукти, яких немає в наявності, або їх просто не завезли в Україну, або не виробили. 
  • технологічні особливості застосування. 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus