Кернел розширив власний флот, придбавши ще одне судно

У грудні 2023 року «Кернел» придбав балкер дедвейтом 50 тис. т.

Про це йдеться у звіті компанії за жовтень-грудень 2023 року.

«Будучи третім судном у флоті «Кернел», балкер є значним доповненням для розширення транспортних і логістичних можливостей Групи», — зазначили в компанії.

У жовтні стало відомо, що «Кернел» придбав два судна суховантаж ENEIDA дедвейтом 47,3 тис. т і танкер MAVKA дедвейтом 13,5 тис. т. Це була перша подібна інвестиція групи.

Також у грудні 2023 року «Кернел» завершив придбання 100% корпоративних прав ТОВ «Рені-Ойл» — терміналу з перевалки соняшникової олії з одноразовим зберіганням соняшникової олії 15 тис. т у порту Рені за $24,75 млн.

Читайте також: Делістинг Кернела з Варшавської біржі призупинено через позов міноритаріїв 

У 2 кварталі 2024 фінансового року компанія виділила додаткові інвестиції на відновлення перевантажувального терміналу рослинних олій у порту Чорноморськ, який був придбаний нею в липні 2023 року. Об’єкт не діяв і не обслуговувався належним чином протягом тривалого періоду, а в січні 2024 року на терміналі почалося завантаження першого судна соняшниковою олією.

Нагадаємо, відновлення «Трансбалктерміналу» «Кернела», який був пошкоджений внаслідок російської атаки, може зайняти 1,5-2 роки.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus