Єврокомісія ухвалила надання допомоги фермерам Болгарії у розмірі €61,3 млн

Європейська Комісія ухвалила схему державної допомоги для фермерських господарств Болгарії на суму €61,3 млн.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті Єврокомісії.

«Єврокомісія ухвалила близько €61,3 млн для підтримки фермерів і виробників зерна та олійних культур в контексті російської війни проти України. Ця схема була запропонована відповідно до Тимчасових рамкових кризових та перехідних умов, ухвалених Єврокомісією 9 березня 2023 року та доповнених у листопаді 2023 року, з підтримки секторів, які мають ключове значення для прискорення зеленої трансформації та зниження залежності від поставок пального», — йдеться у повідомленні.

Схема передбачає сплату обмежених сум допомоги у формі прямих грантів для виробників пшениці, ячменю, ріпаку, кукурудзи та соняшника, які перебувають під ризиком втрати фінансової ліквідності через ускладнення на сільськогосподарському ринку, спровоковані війною росії проти України.

Читайте також: Румунія отримає від ЄК 126 млн євро для підтримки портів. Кошти нададуть логістичним компаніям 

Така допомога не буде перевищувати €280,000 для кожного з отримувачів та буде сплачена не пізніше 30 червня 2024 року. За висновком Єврокомісії, запропонована схема є «необхідною, належною та пропорційною» для подолання серйозної дестабілізації економіки держави-члена ЄС.

Раніше Єврокомісія офіційно прийняла постанову, яка спрощує норму відведення 4% ріллі, дозволивши фермерам блоку вирощувати бобові та проміжні культури.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus