Румунія отримає від ЄК 126 млн євро для підтримки портів. Кошти нададуть логістичним компаніям

Єврокомісія надасть Румунії на 126 млн євро для підтримки портів, які зіткнулися зі збільшенням потоків після початку війни в Україну.

Про це йдеться у повідомленні Єврокомісії.

«Цей захід має полегшити торгівлю України в межах плану дій ЄС «Шляхи солідарності», — йдеться у повідомленні.

Програма діятиме до 31 грудня 2024 року.

Допомога надаватиметься у формі грантів на суму до 10 млн євро логістичним компаніям, що працюють у румунських портах Констанца, Галац, Джурджу на східному кордоні ЄС; Поарта-Альба, Мідія та Наводаріканал — Дунай — Чорне море, а також в «портах-супутниках» Констанци — Мідії та Мангалії у Сулінському каналі.

Читайте також: У 2023 Україна збільшила експорт зерна через Констанцу на понад 60%

Таким чином Румунія зможе скоротити «вузькі», які виникли через раптове збільшення кількості товарів, котрі прибувають до портів узбережжя Дунаю та Чорного моря, зазначила віцепрезидента Єврокомісії з конкурентної політики Маргрет Вестагер.

Нагадаємо, Румунія будує нову автомагістраль від українського кордону до морських портів. Цей транспортний коридор сприятиме збільшенню експорту української агропродукції та зробить її більш конкурентною на світових ринках. 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus