Термін повернення валютної виручки для аграріїв можуть збільшити до 180 днів

Представники Нацбанку та Кабміну провели нараду щодо можливої пролонгації термінів повернення валютної виручки для аграріїв з 90 до 180 днів.

Про це повідомляє «Український клуб аграрного бізнесу».

Учасники наради підтримали таке рішення, тож було направлено відповідний лист до Кабміну. 

«Пролонгація термінів повернення валютної виручки до 180 днів, перш за все, полегшить роботу експортерів та зменшить ризики для агровиробників, чия продукція при експортуванні може зіштовхнутися із численною кількістю форс-мажорів, що пов’язані з війною. Оскільки в умовах, які наразі має Україна, спрогнозувати точну кількість днів, скільки збіжжя перебуватиме у дорозі, вкрай складно», — зазначив Олег Хоменко, генеральний директор УКАБ.

Він додав, що збільшення термінів стане перевагою для агрокомпаній, котрі бажають розвивати власну переробку та потребують придбання відповідного обладнання й устаткування.

Читайте також: Обсяг операцій з відмивання грошей через експорт агропродукції перевищив $7 млрд — нардеп

Строк виробництва, доставки та проведення платежів з придбання такого обладнання доволі часто перевищує 90-денний граничний строк. Тож таке рішення однозначно матиме позитивний вплив на агросектор, вважає гендиректор УКАБ.

Нагадаємо, у листопаді 2023 року Національний банк України зменшив зі 180 до 90 календарних днів граничні строки розрахунків за операціями з експорту аграрних товарів. 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus