Фахівець порадив, як обрати систему живлення сої

При розробці системи живлення сої варто враховувати наявність та доступність елементів у ґрунті та фізіологічні потреби рослин відповідно до їх росту та розвитку, говорить менеджер із розвитку агротехнологій у Центральному регіоні компанії LNZ Group Сергій Іванюк.

Підписуйтесь на наш YouTube: топи агрохолдингів без краваток

Необхідність елементів живлення варіюється залежно від ґрунтово-кліматичних умов, сорту, величини урожаю та системи землеробства.

За словами Іванюка, основними елементами для формування врожаю сої є азот, фосфор, калій, сірка, магній, кальцій. Також важливими є елементи — бор, марганець, молібден, кобальт та цинк.

Він додав, що аграрії відмічають аномальність проростків сої. Тож, він радить використати при передпосівному обробітку насіння добриво DEFENDA насіння (1,5-2,5 л/т).

Заморозки пошкодили сходи кукурудзи та сої — НААН

Читати також

Наявність в даному продукті комплексу макро- та мікроелементів, амінокислоти, гумінові речовини та екстракт морських водоростей підвищує: енергію проростання, активацію коренеутворення та ліквідує дефіцит певних елементів для кращого проростання насіння. А посилена кількість цинку є досить актуальним для сої на піщаних ґрунтах.

Також фахівець радить на початкових етапах росту і розвитку рослин застосовувати біостимулятор Дефенда Аско Гумат (0,5-1,0 л/га), який сприяє покращенню стійкості рослин до стресових умов довкілля, стимулює ріст кореня та надземної маси культури та покращує вологозабезпечення та поглинання поживних речовин.

У фазі бутонізації чи початку цвітіння корегувати елементи живлення Сергій Іванюк радить за допомогою DEFENDA Бор (1,0 л/га) + DEFENDA Мікро (0,5 л/га) + DEFENDA Аміно (1,0 л/га).

Виконано за допомогоюDisqus