Danone завершив продаж активів в росії, де пропрацював понад 30 років

Компанія Danone оголосила, що завершила продаж своїх активів та згортає діяльність в росії, повідомили в пресслужбі.

Продажі в росії складали близько 5% від загального обсягу, Danone працював там понад 30 років.

«Сьогодні компанія Danone оголосила, що завершила продаж свого бізнесу з виробництва продуктів харчування в росії ТОВ «Вамін Р» після отримання необхідних дозволів російських регуляторних органів», — повідомили в компанії.

Видання Le Figaro пише, що наприкінці березня французька група оголосила, що має необхідні дозволи російських регуляторних органів на продаж своєї російської дочірньої компанії та наблизилась до угоди з покупцем. Однак лише зараз домовленості вдалось фіналізувати.

«Продаж свого бізнесу з виробництва молочних та овочевих продуктів ТОВ «Вамін Р», відомому як «Вамін Татарстан» — російській молочній компанії, що належить Мінтімеру Мінгазову, який має зв'язки з Рамзаном Кадировим, був запланований на найближчі тижні» , — повідомляють журналісти.

У березні йшлося, що «Вамін Татарстан» була готова заплатити 17,7 млрд рублів. Експерти вважають, що реальна вартість активів становить від 60 до 80 млрд.

Читайте також: Danone закриває дочірню компанію в білорусі

  • У квітні 2023 року путін підписав указ, який дозволяє тимчасово державний контроль над активами компаній або фізичних осіб з недружніх держав — до яких входять США та їх союзники — у відповідь на подібні кроки або загрозу ними з боку цих країн.
  • У липні минулого року росія захопила контроль над місцевими дочірніми компаніями Danone і данської Carlsberg A/S.
  • У березні 2024 року путін зупинив арешт місцевої російської філії французької компанії Danone.
Виконано за допомогоюDisqus